کاربرد ایمپلنت های دندانی برای جراحی و بازسازی دندانهای از دست رفته یک روش جایگزین مناسب برای درمانگر و بیمار است .
بیمارانی که سالها قبل اصلاً به دنبال بازسازی نواحی بی دندان خود نبودند ، امروز با اصرار خواستار اطلاعات دقیق تر در مورد روش کاشت دندان و مزایا و محدودیت های آن می باشند . مطالعات نشان داده است که شاخص کیفیت زندگی در بیمارانی که از ایمپلنت استفاده کرده اند بهبود چشمگیری یافته است (Feine et al 2002). ایمپلنت های دندانی امروزه درصد موفقیتی در حد 100-90% دارند که با پیشرفت هایی که در طراحی فیزیکی ، فن آوری تولید و بهبود تجربیات بالینی صورت می گیرد آینده درخشان تری نیز خواهند داشت.
از نظر روش کاشت ایمپلنتهای ریشه ای شکل (root-form) دو سیستم کلی وجود دارد :
در روش کار Branemark و همکارانش ایمپلنت ها به اصطلاح دو تکه هستند یعنی بدنه ایمپلنت در داخل استخوان کار گذاشته می شود (مرحله اول جراحی) و نوک ایمپلنت در سطح استخوان یا اپیکال تر از آن قرار می گیرد . سپس بافت لثه ای روی ایمپلنت را می پوشاند و برای 6-3 ماه دست نخورده باقی می ماند که یکپارچگی استخوانی رخ دهد (مدفون کردن ایمپلنت: Submerged placement). پس از موفقیت این مرحله از جراحی ، جراحی دوم برای اتصال تکه دوم ایمپلنت که همان اباتمنت موقت یا دائمی است صورت می پذیرد. بافت لثهای در اطراف این اباتمنت قرار می گیرد و یک دوره زمانی دیگر برای ترمیم بافت نرم، قبل از جاگذاری پروتز نهایی در نظر گرفته خواهد شد.
در شیوه دیگر که توسط Schroeder و همکارانش معرفی شد از ایمپلنت های یک تکه استفاده می شود که در آن بدنه ایمپلنت و اباتمنت یا قسمت پالیش شده گردن ایمپلنت که برای تطابق بهتر بافت نرم است ، یک پارچه می باشد. در طی جراحی ایمپلنت ، نوک ایمپلنت کرونالی تر از سطح استخوان قرار می گیرد و بافت نرم در اطراف گردن ایمپلنت و نه روی آن ، بخیه زده می شود . این روش را با نام non-submerged placement یا کاشت یک مرحله ای می نامند چرا که جراحی دیگری برای آشکار کردن ایمپلنت انجام می گیرد و به محض کامل شدن دوره ترمیم می توان مراحل پروتزی را آغاز نمود. البته می توان ایمپلنت های طراحی شده برای کاشت یک مرحله ای را در استخوان مدفون نمود و از روش semi submerging برای اطمینان از ثبات بافت نرم در نواحی با ملاحظات زیبایی و یا شیوه total submerging برای ارزیابی نتایج روشهای بازسازی کننده استخوان در کنار ایمپلنت کاشته شده استفاده نمود.
مطالب مرتبط: