ساخت و جراحی ایمپلنت های دندانی به سه روش انجام می شوند:
الف : ایمپلنت های دو مرحله ای (Submerged)
از مزایای این درمان غیر قابل دسترس بودن ایمپلنت در فضای داخل دهانی که ممکن است در مبادرت با آلودگی های محیطی قرار بگیرند است بدین گونه که ایمپلنت پیش از ساخت در استخوان فک قرار میگیرد و لثه روی آن بخیه زده می شود. لذا بعد از جراحی ایمپلنت داخل دهان مشاهده نمی گردد. در این حالت ایمپلنت ها زیر لثه قرار دارند تا تحت هیچ نوع فشاری قرار نگیرند. پس از حدود ۲ ماه جهت ایمپلنت های فک پایین و ۳ ماه جهت ایمپلنت های کاشته شده در فک بالا، لثه بطور محدود دوباره از محل ایمپلنت کنار زده می شود. با قرار دادن قطعه موقتی ایمپلنت که شبیه یک پیچ می باشد سر ایمپلنت از لثه خارج می شود و قابل رویت است. یک الی دو هفته جهت ترمیم دوباره لثه بدور قطعه ایمپلنتی که از لثه خارج شده است نیاز است. درمرحله بعدی قالبگیری جهت ساخت روکش متصل به ایمپلنت انجام می پذیرد. برای حفظ ظاهر بیمار معمولا در صورت نیاز یک پروتز موقت متحرک که شبها باید از دهان خارج شود به بیمار تحویل داده می شود. در این روش زیبایی بیشتر تامین شده و پروتز ساخته شده نهایی در زیر لثه قرار می گیرد.
ب : ایمپلنت های یک مرحله ای: (Non submerged)
در برخی موارد بعد از کشیدن دندان ممکن است لثه همپوشانی کافی نداشته باشد و درمانگر مجبور شود از روش حد لثه (nonsubmerged ) استفاده کند به گونه ای که ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و قطعه موقتی برون فکی ایمپلنت از لثه خارج است و لثه بدور ایمپلنت درهمان مرحله اول جراحی بخیه زده می شود و نیاز به جراحی مرحله دوم و کنار زدن بافت نرم لثه نمی باشد. این روش باعث می شود ایمپلنت سیل مکانیکی خوبی داشته باشد. پس از ۲ ماه جهت ایمپلنت های فک پایین و ۳ ماه جهت ایمپلنت های کاشته شده در فک بالا، قالبگیری جهت ساخت روکش اصلی شروع می گردد. معمولا در اغلب بیماران این روش قابل اجرا می باشد.
ج : ایمپلنت های Immediate Loading
در این روش همزمان با جراحی قرار دادن ایمپلنت، تاج آن نیز را می توان ساخت و روی ایمپلنت قرار می گیرد. این روش بیشتر برای دندان های جلو کاربرد دارد تا بیمار در فاصله ی ۲ – ۳ ماه دوره ی ترمیم، بدون دندان نباشد البته شایان ذکر است که این تاج به صورت موقت می باشد و دندان اصلی در مراحل بعد تحویل بیمار می گردد . حسن این روش این است که در یک جلسه هم جراحی خارج کردن دندان و یا ریشه انجام می گیرد و هم در صورت لزوم استخوان ناحیه ترمیم می شود که انجام این روش نیاز به تجربه و تخصص دارد .
مطالب مرتبط: