اجرای موفق ایمپلنت در افراد سیگاری ، بیماران کلیوی و دیابتی با ریسک همراه است .در سال 1993 برای اولین بار پژوهشی در مورد اثر مصرف سیگار روی موفقیت درمان با ایمپلنت صورت گرفت،نتایج آن مطالعه نشان داد که درصد شکست کلی درمان در حد 5/92 درصد بود اما این درصد برای افراد سیگاری تا 11/28% افزایش می یافت(P<0/001). دکتر اکبر فاضل دندان پزشک در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت : از نکات مهم در هنگام ایمپلنت ، انتخاب بیماری است که بسته به وضعیت سیستمیک بیمار متفاوت است.
وی افزود : افرادی که مبتلا به بیماریهای کلیوی و دیابت هستند و یا از دخانیات استفاده میکنند در هنگام استفاده از ایمپلنت ریسک زیادی برای آنها وجود دارد و باعث کاهش درصد موفقیت ایمپلنت میشود .
وی تأکید کرد : سن و روابط فکی بیمار از جمله نکات مهم در هنگام شروع ایمپلنت هستند که دندانپزشک باید رعایت کند و در صورتی که فرد پوکی استخوان داشته باشد ، و یا بیماران تحت درمانهای خاص شیمی درمانی و بیمارانی که رادیوتراپی میشوند نمیتوانند از ایمپلنت استفاده کنند زیرا با عدم موفقیت مواجه میشوند مگر آنکه مدت زمان زیادی از طول درمان آنها گذشته باشد .
وی گفت: مواردی که بیمار باید رعایت کند علاوه بر نکات فوق این است که فرد عادات دندان قروچه را ترک کند .
تأثیر پذیری درمان ایمپلنت از مصرف سیگار مانند آن چیزی که در کشیدن دندان رخ می دهد نخواهد بود بلکه مشابه اثر آن روی بافت های پریودنتال است، به نظر میرسد در بروز پدیده های چند عاملی همچون پری ایمپلنت یا شکست درمان ایمپلنت، وجود تنها یک عامل خطر ساز همچون مصرف سیگار کافی نباشد.از این رو مصرف سیگار را نمی توان به عنوان نشانه عدم تجویز قطعی درمان ایمپلنت دانست.
مطالب مرتبط: