مراقبت های دندان در بین مادران باردار به دو قسمت تقسیم می شود:
قبل از بارداری
در حین بارداری
در زنان باردار مشکلات دهان و دندان زیادی ممکن است رخ دهد که به عنوان مثال تغییرات هورمونی دوران بارداری و یا مصرف بیشتر مواد شیرین و قندی می تواند علت بوجود آورنده آنها باشد.مشکلات دهان و دندان در دوران بارداری می توانند بسیار آزار دهنده و در مواردی خطرناک باشند.
در هنگام درد دندان در دوران بارداری بعد از مراجعه به دندانپزشک به توصیه های او به دقت عمل نمایید.در دوران بارداري اصولا به جز برخي ويتامينها و مكملهاي غذايي تجويز ساير داروها بايد با احتياط صورت گيرد زيرا خطر سقط جنين يا ايجاد ناهنجاريهاي مادرزادي جنين وجود دارد.در مصرف داروهای مسکن دقت زیادی کنید.
معمولا استامینوفن داروی انتخابی بیشتر دندانپزشکان در تسکین درد در دوران بارداری میباشد.طبق تحقيقات صورت گرفته،تاكنون عارضه اي از آن در انسان،گزارش نشده است.اما در سه ماهه اول و دوم ( و نه سوم) ایبوپروفن هم به عنوان داروی ضد درد و التهاب قابل استفاده می باشد.مصرف همه قرص ها و کپسول هایی که در ترکیبات شان کدئین وجود دارد ، در دوران بارداری ممنوع است.
بهتر است همیشه دارو را با حداقل میزان ممکن و در کوتاه ترین مدت مصرف کرد.میزان نیاز مصرفی خود را از دندانپزشک بپرسید.
از عصب کشی در دوران بارداری نترسید.هيچ دارويي را سر خود مصرف نكنيد. سعی نکنید که با مصرف طولانی مدت دارو های مختلف، درد را تحمل کنید. داروها احتمالا زیان های بیشتری متوجه خود شما و بالطبع فرزند آینده شما خواهند کرد. سه ماهه دوم بارداری بهترین زمان برای مراجعه به دندانپزشکی است ولی هر زمانی که درد داشتید کنترل درد شما با درمان های معمول دندانپزشکی قابل انجام است.در هر مراجعه به دندانپزشک ، موضوع بارداري و يا اقدام به بارداري را با پزشكتان در ميان بگذاريد. عوامل بسیاری وجود دارند که خدای ناکرده موجب بروز مشکلات برای جنین، نقص جنین، سقط و بروز مشکلات پزشکی برای خانم های باردار می شوند.هیچ کدام از این عوامل از نظر علمی ربطی به درمان های استاندارد دندانپزشکی ندارند.