کاشت ایمپلنت به عنوان جراحی به حساب می آید؛ که جایگزین دندان های طبیعی بیماران می شود. قرار گیری عضوی خارجی در دهان و این که عضو خارجی به طور دائمی در دهان قرار بگیرد، امری مهم به حساب می آید. به همین دلیل پس از کاشت ایمپلنت در دهان و پس از جراحی ایمپلنت بیماران باید نکات زیر را برای بهبود وضعیت خود و تکسین درد انجام دهند:
1) به دلیل این که ممکن است پس از عمل ایمپلنت اثر بی حس کننده از بین برود و شخص احساس درد و ناراحتی داشته باشد، لذا توصیه می شود که بیمار بعد از عمل از مسکن استفاده کند.
2) حداقل تا 3 ساعت پس از عمل از خوردن، آشامیدن، فعالیت های دهانی نظیر تف کردن، مکیدن و شت و شوی دهان خودداری کنید.
3) بعد از این که بیمار به منزل رسید بهتر است روی محل جراحی به مدت 15 دقیقه به وسیله ی کیسه پر از یخ خنک شود. این کار را چندین بار و فقط در اولین روز انجام شود، تاموجب جلوگیری از خونریزی احتمالی شود.
4) تورم در قسمتی که کاشت ایمپلنت انجام گرفته و نیز آغشته بودن بزاق به مقداری خونابه امری طبیعی می باشد ولی در صورتی که تورم و درد بسیار شدید بود به پزشک مراجعه شود.
5) دارو و یا داروهای تجویز شده را مطابق دستور مصرف کنید.
6) از روز بعد از عمل، با پرهیز از کارهای سنگین بدنی می توانید به کارهای روزمره خود بپردازید، این نکته باید قابل توجه بیماران محترم باشد که در صورت تب و یا تورم شدید باید به پزشک مراجعه شود ولی احساس ضعف بدنی تا 48 ساعت پس از عمل طبیعی می باشد.
7) استعمال دخانیات و دود سیگار و همچنین گرما و مصرف الکل باعث تأخیر در بهبود و جلوگیری از نتایج درمان می شود، لذا بهتر است سیگار کنارگذاشته شود ویا در چندین هفته پس از جراحی صورت نگیرد.
پس از کاشت ایمپلنت عوارضی طبیعی ممکن است بروز کند که موقتی و قابل برگشت می باشد، لازم به ذکر است طول درمان 3 تا 6 ماه می باشد، این عوارض شامل موارد زیر است:
1) حساسیت دندان ها به سرما که حداقل 1 تا 5 ماه به طول می انجامد.
2) لق شدن مختصر دندان ها در ناحیه ی اطراف ایمپلنت که پس از 3 تا 1 هفته بهبود می یابد.
3) ممکن است گزگز و یا بی حسی در گوشه ی لب احساس شود که امری عادی است و پس از مدت زمانی بهبود می یابد.
مطالب مرتبط: