نگهداری ایمپلنت دندانی : به دلیل تفاوتهای اناتومیک در هر انسان مانند میزان استخوان،کیفیت استخوان،شکل ونیز ارتباط فک بالا و پایین،انواع مختلفی از اندازه ها،شکل ها و ترکیب بندی های ایمپلنت وجود دارند.
استفاده از ایمپلنت برای جایگزینی دندان های از دست رفته گسترش بیشتری پیدا کرده است .ایمپلنت ها و ابزارهای پروتزی آن ها با دندان های طبیعی متفاوت بوده و ممکن است در بحث مراقبت حرفه ای یا مراقبت توسط بیمار به روش ها و لوازم متفاوتی نیاز داشته باشد. لوازم و ابزارها باید در برداشت بیوفیلم و سایر مواد اضافی مؤثر بوده و در روش هایی که توسط بیمار و یا دندانپزشک انجام می شوند باید از صدمه دیدن تمام بخش های ایمپلنت، اباتمنت، رستوریشن و بافت ها جلوگیری به عمل آید. همچنین نگهداری ایمپلنت در قسمت بافت های پری – ایمپلنت در حالت سلامت می تواند یکی از عوامل موفقیت ایمپلنت باشد. بافت ها و سالکوس ایمپلنت عاری از التهاب و عفونت مثل فقدان باکتری خطرناک (ویرولانت) می تواند سلامت عمومی و دهانی بیمار را تقویت نماید.
در ایمپلنت های دندانی می توان مانند دندانهای طبیعی از مسواک استفاده نمود. رعایت بهداشت کامل دهان، از طریق مسواک زدن با روش هایی که دندانپزشک جراح ایمپلنت توصیه کرده است ، جلوگیری از تجمع مواد غذایی در فضاهای ذکر شده و جرم گیری دندان در زمانی که ضرورت داشته باشد ، به انجام موفقیت آمیز کاشت ایمپلنت کمک میکند. تمیز کردن دندان متصل شده به ایمپلنت اهمیت زیادی دارد که برای این منظور حتما باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده شود.
نگهداری از ایمپلنتهای دندانی
مراقبتهای هفته اول بعد از جراحی شامل مراقبتهای معمول زخم دهان، استفاده از دهانشویه بخصوص دهانشویههای ضدعفونیکننده (مانند کلر هگزیدین)، خودداری از جویدن غذا با ایمپلنتها و مصرف غذاهای نرم، استفاده از داروهای ضددرد و آنتیبیوتیک، مصرف نکردن سیگار و مسواکزدن دیگر دندان ، غیر از محل ایمپلنت میشود .
- سه هفته اول با ایمپلنت دندانی نجوید .
- مراقب عفونت باشید .
- ایمپلنت را مسواک بزنید .
- بهداشت دهان را رعایت کنید .
- هر ۶ ماه یک بار به دندانپزشک مراجعه کنید.
- برای تمیز کردن ایمپلنت از اشیای نوک تیز استفاده نکنید .
- عمر مفید ۲۵ سال را برای ایمپلنتها انتظار داشته باشید .
دندانپزشک جراح ایمپلنت ميتواند در صورت لزوم ايمپلنت را دربياورد و جايگزين کند، بنابراين اگر به دليل فرسودگی يا آسيب ديدگی تعويض ايمپلنت ضرورت يابد، اين عمل را می توان بدون صدمه زدن به ايمپلنت يا اتصال به استخوان انجام داد.
پس از انجام موفقيتآميز عمل ايمپلنت توسط پزشکان خانه ایمپلنت ایران ، با مدیریت دکتر محمدرضا حضرتی راهنمایی ها و مشاوره های لازم برای نگهداری های بعدی ایمپلنت در اختیار شما قرار خواهد گرفت .
بیشتر بدانید :
روش های مراقبت و نگهداری از ایمپلنت
نگهداری ایمپلنت های دندانی
نگهداری ایمپلنت