چگونگی درمان ریشه دندان :
عصب کشی یا درمان ریشه به اقداماتی گفته میشود که پالپ دندان (بخشی از مرکز دندان که بافت نرم و زندهای دارد و به داخل ریشههای دندان نیز امتداد مییابد که اعصاب و رگها در آن قرار دارند) را از پوسیدگی و عفونت تمیز کرده و از آسیب بیشتر به دندان جلوگیری میکند. در واقع زمانی که پوسیدگی دندان گسترش پیدا میکند، از عاج عبور کرده و به پالپ دندان میرسد. در چنین مواقعی دیگر پوسیدگی سطحی نبوده و تنها با روشهای عادی ترمیم مانند پر کردن دندان نمیتوان آن را درمان کرد.
آسیب دیدن پالپ دندان میتواند منجر به حساس و دردناک شدن دندان شما شود. گاهی این درد به حدی زیاد است که حتی با داروهای مسکن نیز بهبود نمییابد. درمان ریشه دندان اگر به صورت صحیح و توسط فرد متخصص انجام شود، بلافاصله درد دندان شما را تسکین خواهد داد.
در طول درمان ریشه دندان که تحت عنوان روت کانال تراپی نیز شناخته میشود، متخصص عصب کشی،با ضد عفونی کردن کانال دندان و از بین بردن همه بافت عصبی، بافت لنفاوی، بافت خونی، باکتری و عفونت از کانال های دندان باعث میشود تا درد دندان فرد بهبود یابد و همچنین فرد در آینده دچار عفونت دندان نشود.
.
در مرحله اول دندانپزشک با تزریق داروی بیهوشی موضعی، محل مربوط به درمان ریشه دندان را بیحس میکند.
در مرحله دوم دندانپزشکتان از یک ابزار بسیار کوچک شبیه به مته استفاده میکند تا یک سوراخ کوچک در قسمت بالای دندان (تاج دندان) ایجاد کند تا به داخل دندان دسترسی داشته باشد. سپس،با استفاده از ابزارهای ظریفی به نام فایل، سعی میکند بخش آسیبدیده داخلی دندان را بتراشد و خارج کند. او همچنین از فایلها برای شکل دادن به درون محفظه دندان و ریشه استفاده میکند.
در مرحله سوم بعد از تخلیه پالپ و کانالهای دندان، متخصص عصبکشی، کانالهای دندان را با مواد مخصوص و در صورت نیاز داروهای آنتی بیوتیک موضعی پر میکند.
در مرحله چهارم هنگامی که محفظه دندان کاملاً تمیز و خشک شد، دندانپزشک آن را پر میکند. معمولاً از مواد لاستیک مانندی به نام گوتا پرکا (gutta percha) برای پر کردن دندان استفاده میشود. برای درمان ریشه دندان، قبل، حین و بعد از درمان، حتماً عکسبرداری یا رادیوگرافی دندان انجام خواهد شد.
درمان ریشه هم مانند هر درمان دیگری ممکن است خطرات و عوارضی به دنبال داشته باشد. در صورت بروز این عوارض ممکن است دندان به عصب کشی مجدد (ری اندو) نیاز پیدا کند و یا حتی در بدترین حالت بیمار ناچار به کشیدن دندان شود.
انجام درمان ریشه و عصب کشی دندان، برای حفظ و نگهداری دندان طبیعی است. بنابراین در صورتی که عصب کشی به درستی انجام شده باشد و فرد بهداشت دهان و دندان را به درستی رعایت کند، معمولاً عمر دندان عصب کشی شده زیاد بوده و حتی تا ۱۵ سال نیز عمر میکند.
.
اگر ساکن مناطقی همانند نیاوران، اقدسیه، زعفرانیه، جردن، شریعتی، میرداماد، پاسداران و سایر محلههای این مناطق هستید و قصد مراجعه به یک مرکز تخصصی دندانپزشکی برای عصب کشی دندان در شمال تهران را دارید، میتوانید به کلینیک دندانپزشکی دکتر حضرتی مراجعه نمایید.این کلینیک با جدیدترین تکنولوژی و متد روز دنیا ، یکی از مجهز ترین کلینیک های دندانپزشکی در سطح ایران می باشد .