پوسیدگی دندان در واقع تخریب ساختار دندان است که می تواند بر مینای دندان (پوشش بیرونی دندان) و لایه ی عاج دندان تأثیر بگذارد. پوسیدگی دندان هنگامی رخ می دهد که غذاهای حاوی کربوهیدرات ها (قندها و نشاسته)، مانند نان، غلات، حبوبات، شیر، نوشابه، میوه، کیک، و یا آب نبات بر روی دندان ها باقی مانده باشد. با هضم این غذاها باکتری هایی که در دهان زندگی می کنند آن ها را به اسید تبدیل می کنند. این باکتری ها بقایای مواد غذایی را با بزاق دهان ترکیب می کنند و به شکل پلاک چسبیده به دندان نمایان می شود. در سطح مینای دندان اسیدهای تولید شده ایجاد سوراخ بر روی دندان می کنند که حفره دندانی نامیده می شود.
حداقل دوبار در روز دندان های خود را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک بزنید. ترجیحاً این کار پس از مصرف هر وعده غذایی و قبل از رفتن به رختخواب صورت بگیرد.
بین دندان های خود را روزانه با نخ دندان یا پاک کننده های بین دندانی تمیز کنید.
از دهانشویه حاوی فلوراید استفاده کنید. برخی مواد تشکیل دهنده این ضدعفونی کننده به از بین بردن باکتری هایی که باعث تشکیل پلاک های دندانی می شوند، کمک می کند.
از مواد غذایی مغذی و متعادل استفاده کنید و مصرف تنقلات را محدود کنید. از مصرف کربوهیرات ها و موادی که بر روی سطح دندان باقی می مانند، مانند چیپس و چوب شور اجتناب کنید. اگر از غذاهایی استفاده کردید که به دندان ها می چسبند پس از آن فوراً مسواک بزنید.
با دندانپزشک خود در مورد مکمل های فلوراید و تقویت کننده های دندان مشورت نمایید.
از دندانپزشک خود در مورد سیلانت (پوشش درزگیر برای افرادی که دندان هایشان هنوز پوسیده نشده) اطلاعات کسب نمایید.
نوشیدن آب حاوی فلوراید، حداقل یک پیمانه در روز برای محافظت از پوسیدگی دندان کودکان مورد نیاز است.
برای چک کردن دندان های خود به طور منظم به دندانپزشک مراجعه نمایید و در مورد روش های شست و شو و مراقبت از دندان ها از پزشک بپرسید.
منبع: www.webmd.com
مطالب مرتبط: