پروتزهای تکه ای دندان : پلاستیکی یا کامل فلز؟
اما برای کسانی که باز هم چندتا از دندان هایشان در دهان باقی مانده. درواقع منظور پروتز کامل نیست. این اپلاینس ها متحرکند و می توان آن را دراورد. درست مثل ریتینر ها بعد از ارتودنسی دندان که استفاده می شوند. فقط فرقش با پروتزهای تکه ای دندان در اینست که موقع غذاخوردن ریتینر باید دراورده شود. همچنین به کامل شدن لبخندتان، بایت و جویدن تان بسیار کمک می کند. حتی می توانید در روز آن را شستشو دهید.
با این حال انواع متفاوتی از پروتزهای تکه ای هم می باشد که دندانپزشک برای شما در نظر می گیرد.
تفاوت های اصلی بین این پروتزها، متریال آن هاست. درضمن این دندان های مصنوعی تکه ای به صورت سفارشی با دهان شما فیت می شوند. پس نگران نباشید.
انواع متریال و طراحی های پروتزهای تکه ای دندان ؟!
پروتزهای تکه ای یکسری پلیت هایی دارند که به همراه یک یا چنددندان مصنوعی روی آن ها می باشد.
می توانند با پلاستیک یا فلز به هم متصل شوند. سپس به روی دندان های دیگرتان سوار شوند. یک نوع این اتصال clasps می باشند. کانکتورهایی که به دندان های اطراف این پروتز تکه ای متصل می شوند. ممکن است دیده هم بشوند. موقع لبخند زدن مثلا! بستگی به جایشان دارد. Clasps هم ممکن است نیاز باشد دندان های نزدیکش روکش شوند. درنتیجه این کلسپ به طور کاملا ایمن به تاج متصل می شوند. راه های دیگری هم برای اتصال آن ها می باشد.
مثلا از اتصالات دقیقی استفاده می شود که کمتر هم قابل توجه باشد. همچنین ممکن است گران تر هم باشند.
گرچه پروتزهای پارشال یا تکه ای پلاستیکی گران ترند، اما به طور بالقوه ای می توانند به دندان های اطراف هم اسیب بزنند.
حتی دیده می شود که برخی پروتزها فول متال هستند. اما واقعا همرنگ دندان و لثه اند. مثل دندان های مصنوعی. درواقع این نوع از پروتزهای تکه ای وزن سبک تری دارند. حتی نسبت به پروتزهای پلاستیکی هم محکم ترند. پروتزهای فلزی اغلب از جنس کبالت و آلیاژ کروم می باشند. گران ترند اما مقاومت بالاتری دارند.
پروتزهای تکه ای دندان درضمن راه حل خوبی برای یکسری دندان های افتاده اند. کافیست با متخصص ایمپلنت دندان صحبت کرده و تعیین شود کدام یک از این پروتزها برای شما بهتر است.